top of page
  • Writer's pictureRokas Stankevičius

Vaizdų kūrimas su „Canva“ DI įrankiais: ką būtina žinoti apie „Magic Studio“ atnaujinimą?

Atnaujinta: 2023-10-29

Švęsdama savo 10-ąjį gimtadienį interneto dizaino platforma „Canva“ spalio pradžioje išleido turbūt didžiausią savo atnaujinimą – „Magic Studio“. Tai yra pažangus dirbtiniu intelektu (DI) paremtas dizaino įrankių rinkinys, supaprastinantis vizualaus turinio kūrimą. Pati „Canva“ apibūdina „Magic Studio“ kaip „visapusiškiausią pasaulyje dirbtinio intelekto dizaino platformą“. Šiame įraše aptarsime visas svarbiausias šio įrankio galimybes ir potencialą.


„Canva Magic Studio“ įrankiai, kuriuos būtina išbandyti:


„Magic Design“


Iki šiol „Canva“ paieškoje reikėdavo išsirinkti, kokį dizainą norėtume sukurti, pavyzdžiui, „Instagram Story“ ar „Facebook“ įrašą. Tai padarius, „Canva“ rodydavo visus turimus šablonus, atitinkančius paieškos žodį.


Tačiau nuo šiol „Magic Design“ leidžia dirbti daug efektyviau: užtenka parašyti užklausą (prompt) su siekiamo rezultato aprašymu ir „Canva“ tai sukurs.


Viena iš pažangiausių funkcijų – vaizdo įrašų kūrimas. Programa atlieka visą darbą, o jums tereikia įkelti norimus vizualus ar pradinį įrašo variantą. Nurodykite „Magic Design“, kokį vaizdelį norite sukurti ir stebėkite, kaip šis DI įrankis pristato galutinį produktą, parenka muzikos rekomendacijas ir jį sklandžiai suderina su pasirinktais garsais.



„Magic Design“ efektyvumas pasireiškia ir kuriant skaidres. Įrankis vartotojams leidžia įrašyti pradinę pristatymo idėją, o „Canva“ pasirūpina tekstiniu ir vizualiu turiniu, kuris atitinka konkretaus prekės ženklo stilistiką. Taip vos per kelias sekundes turėsite profesionalų pristatymą savo įmonės šriftais ir spalvomis, parengtą pagal geriausias vizualinio pasakojimo praktikas.



„Magic Switch“


Dizaino konvertavimas iš vieno formato į kitą – turinio kūrėjus į neviltį varanti užduotis. Tai užima daug laiko ir reikalauja mechaniško darbo, perrašant tekstą ar modifikuojant vizualus. Kaip skelbia įrankio kūrėjai, „Magic Switch“ yra pirmasis pasaulyje sprendimas, kuris leidžia vienu mygtuko spustelėjimu konvertuoti turinį iš vieno formato į kitą.


Tai reiškia, kad skaidres galima akimirksniu pakeisti į tekstinį failą, o tinklaraščio įrašą – turiniu skirtingoms socialinių tinklų platformoms.



„Magic Media“


„Magic Media“ leidžia kurti nuotraukas ar vaizdus pagal jūsų įvestas užklausas. Jei esate naudoję tokius generatyvinio dirbtinio intelekto įrankius kaip „DALL-E“ ar „Midjourney“ su šia funkcija jau būsite susidūrę.


Naudojant šią parinktį jums tereikia įvesti teksto užklausą, kurioje aprašomas norimas sukurti objektas ar scena, ir įrankis tai padarys.



Ši technologija yra beta etape, todėl „Canva“ įspėja, jog kūriniai su gyvūnais ar žmonėmis gali būti ne iki galo tikslūs.


„Magic Grab“


Norite lengvai perkelti nuotraukos objektus ar juos redaguoti? „Magic Grab“ leidžia būtent tai, todėl nuo šiol galite redaguoti vaizdus be valandų valandas trunkančio mokymosi naudotis skirtingomis priemonėmis.


Ši funkcija leidžia perkelti nuotraukos objektus, keisti jų dydį ir juos redaguoti nedarant poveikio fonui ar aplinkiniams elementams. Tai praverčia, kai norite pakeisti objekto padėtį arba sumažinti tam tikrus elementus.



„Magic Expand“


„Magic Expand“ konteksto generavimo parinktis primena „DALL.E“ ar „Midjourney“ sutinkamas funkcijas, kai turimą vaizdą galima naujai įrėminti, išplečiant vizualo matmenis ar stilių už jo ribų.


Paspaudus parinktį, „Canva“ pateikia keletą paveikslėlio variantų, iš kurių galite rinktis. Kaip ir kitais atvejais, dizainą dar labiau personalizuosite naudojant įprastą redagavimo funkciją.



„Magic Edit“


Tai yra viena iš „Canva Magic Studio“ funkcijų, kuri prieinama nemokamai. Su „Magic Edit“ galite redaguoti dizaino elementus, juos pašalinant ar tobulinant, pridedant naujus objektus.


Kaip ir su kitais įrankiais, šia funkcija naudotis galima vos su vieno sakinio užklausomis. Viskas, ką jums reikia padaryti, tai teptuku perbraukti sritį, kurią norite pakoreguoti. Tuomet užtenka glausta užuomina apibūdinti norimus pokyčius.



„Canva“ generuoja 4 skirtingus variantus, iš kurių galima pasirinkti tinkamiausią.


„Magic Animate“


Animavimas nėra nauja „Canva“ funkcija, tačiau anksčiau turėjome rankiniu būdu pasirinkti tinkamą animacijos tipą savo skaidrėms. Dabar „Magic Animate“ automatiškai analizuoja prezentacijos turinį ir temą bei rekomenduoja geriausius animacijos stilius. Dėl to galite akimirksniu pridėti perėjimų ir sukurti interaktyvias patirtis pagal savo poreikius.



„Magic Write“


Tai DI įrankis skirtas tekstiniam turiniui kurti. Pateikę paprastą užklausą, galite sukurti pirmąjį juodraštį, apibendrinti ar išplėsti tekstą. Tai leidžia padidinti savo darbo našumą ir patobulinti tekstą.



Be to, „Canva“ neseniai pridėjo ir „Brand Voice“ galimybę. Ši funkcija papildo kitus „Brand Hub“ elementus, pavyzdžiui, turimus logotipus, spalvų paletes ir šriftus. Naudojant konkrečios bendrovės balso tono nustatymą esate užtikrinti, jog DI sukurtas tekstas atitiks reikiamą prekės ženklo stilių.


Asmeninis dizaineris kiekvienam


Ką tik pasirodęs „Canva“ atnaujinimas tikrai vertas „magijos“ pavadinimo: žavėtis verčia ne tik gausybės įrankių pravartumas, bet ir paprastas jų naudojimo būdas. Be to, visos funkcijos sklandžiai papildo jau egzistavusias „Canva“ galimybes. Atnaujinimų mokymosi kreivė yra tikrai maža, todėl net ir pradedantysis programos vartotojas gali iš karto mėgautis visomis naudingiausiomis funkcijomis ir privalumais.

0 komentarų
bottom of page